Trafikbox Blog

Trafikban forgalmazható cukorkák, drazsék, karamellák, akár csokoládé bevonattal is.

Kiss Tamás
Kiss Tamás
2020.10.13 22:55

Egyszer és mindenkorra pontot teszünk a Nemzeti dohányboltokban forgalmazható édességekre. Mutatom, hogy melyik csokoládés édességeket forgalmazhatod, és miért. 

Részletek a videóban!

Mikulás csomag, amely Trafikban is árulható! ELŐRENDELÉS

Miért pont a Trafik maradna ki a Mikulás szezonból? Elkészítettük a Trafik Mikulás csomagot, amely kizárólag olyan édességekből lett összeállítva, amelyeket a Nemzeti Dohányboltok is forgalmazhatnak.

Mikulás csomag

A csomag ára: Bruttó 1390 Ft , min. 10 darab rendelhető! Szállítás okt. vége.

Töltsd ki az  ELŐRENDELÉST.

 

Csokoládé bevonatos ízesített cukorka

3. § 8. ak) rágógumi, valamint az ízesített cukorka és mentolos lapocska, továbbá a kombinált nómenklatúra szerinti 1704 90 vámtarifaszám alá tartozó (más cukoráru) termék, de ide nem értve a 1704 90 30 alá tartozó terméket (fehércsoki)

Eddig csak a 17049 VTSZ számra koncentrált mindenki, pedig az ördög a részletekben rejlik :)

A NAV állásfoglalása a csokoládé bevonatos cukorkákról.

Állásfoglalás az édességekről

A NÉBIH központi szervének szakmai véleményét összegezve az alábbiakról kaptunk tájékoztatást.

a) A Dohánytörvény, amit nem tilt (mert nem ad pontos fogalom meghatározást), és amely cukorkák gyártására az élelmiszerkönyvi irányelv lehetőséget ad, azokat a termékeket lehet forgalmazni, és az alábbi termékek a NAV álláspontja szerint, akár csokoládé bevonattal is forgalmazhatók a Nemzeti Dohányboltokban. 

b) Cukorka alá a

  • Keménycukorkák (töltetlen és töltött keménycukorka, és pehelycukorka),
  • Puhacukorkák (fondan-, zselé-, gumicukorka),
  • Karamellák,
  • Folyékony töltelékű cukorkák és a
  • Drazsékészítmények
    tartoznak.

Kezd már körvonalazódni, hogy milyen édességek forgalmazhatók a Trafikokban, de tovább mentünk, és megnéztük, mit ír a fenti édességekről az élelmiszerkönyv. 

Mi a karamella meghatározása?

Azonosító szám: MÉ 2-84/05 1. A termékcsoport meghatározása 1.1. A karamella leírása A karamella szacharóz és glükózszirup vizes oldatának valamilyen növényi zsírral vagytejzsírral al-kotott emulziójából besűrítéssel készült, különféle ízesítőanyagokat, esetenként tejszármazékot tartal-mazó termék.

1. Karamellafajták

1.1. Kemény karamella A kemény karamella szobahőmérsékleten rideg, kemény állagú, szájban rághatóvá, képlékennyé váló karamella.

1.2. Puha karamella A puha karamella szobahőmérsékleten plasztikus vagy elasztikus, ízleléskor könnyen képlékennyé vá-ló konzisztenciájú, zsiradékot vagy zselésítőanyagokat is tartalmazó karamella.

1.3. Omlós karamella Az omlós karamella részben vagyegészben átkristályosodott cukoranyagú karamella, amely ízleléskor széteső állományú is lehet.

1.4. Töltött karamella A töltött karamella különböző ízesítésű karamellamasszával vagy más töltelékkel töltött karamella.

1.2.5. Tejkaramella A tejkaramella szárazanyagra vonatkoztatva legalább 5% tej szárazanyagot tartalmazó karamella.

1.2.6. Vajkaramella A vajkaramella szárazanyagra vonatkoztatva legalább 5% tejzsírt tartalmazó karamella.

 

2. Folyékony töltelékű (kéregöntésű) cukorkák

Azonosító szám: MÉ 2-84/10 1.

A termékcsoport meghatározása Vékony cukorkéreg burokban cukorszörpös vagy szeszes cukorszörpös tölteléket tartalmazó termék, amelyet túltelített és ízesített cukoroldatból készítenek, esetenként bevonnak. Pl. Dianás cukor

 

3. Drazsékészítmények

Azonosító szám: MÉ 2-84/08

1. A termék meghatározása Különböző összetételű és alakú korpuszok drazsírozásával készített, fényezett vagy fényezetlen, simavagy rücskös felületű termék.

2. Minőségi követelmények A korpusz mennyisége (korpuszarány): olajosmag korpuszú drazsé esetén legalább 30% (m/m) legyen. Alkoholtartalom: likőrös drazsék esetén (a késztermékre vonatkoztatva) legalább 2% (V/m) legyen.

3. Megnevezés A megnevezés tartalmazza a „drazsé” szót, a bevonatra és a korpusz fajtájára való utalást.

 

Tehát ezek alapján a fenti termékek mind beletartoznak a cukorkák kategóriába, és forgalmazhatók csokoládé bevonattal is. 

A Trafikbox.hu webáruházban forgalmazott édességek Nemzeti Dohányboltban is forgalmazhatók.

TOVÁBB AZ ÉDESSÉGEKHEZ