Unicum

Kedves Partnereink!

Mivel a szeszesitalok jövedéki termékek így azok számlázása különálló számlázó rendszerből történik!

Kérünk Titeket, hogy NE FIZESSÉTEK KI A SZESZESITALOKAT ELŐRE csak a küldött számla alapján!!! 

Több mint 230 év gyógynövény 

Egy titkos családi recept, 5 kontinens 40-féle gyógy- és fűszernövénye és egy generációkon átívelő tradíció.

Az Unicum történet

TRADÍCIÓ. INNOVÁCIÓ. FENNTARTHATÓSÁG.

A történet a császári udvarban kezdődött, 1790-ben, amikor a névadó, Dr. Zwack, az udvar orvosa először kínálta meg II. Józsefet különleges gyógynövénylikőrjével.

Maga a legendás cég 1840-ben alakult meg, a gömbölyű palackban, címkéjén vörös kereszttel forgalomba hozott italt pedig végül 1883-ban lajstromozták. 50 év alatt, 1892-re a gyár kinőtte magát, ekkor költözött mai helyére, a Soroksári útra.

Az ikonikussá vált plakát, a Pachl Viktor által készített „vizesember”, a 20. század elején, 1909-ben született meg. Nem sokkal később, Zwack János és Béla idejében, kitört a gazdasági világválság, és mivel az USA-ban hozott szesztilalom miatt az export forgalom is visszaesett, a cég átmenetileg izzólámpák és fénycsövek gyártásába kezdett.

A II. világháborúban a Zwack-gyárat is porig rombolták, és bár a család 4 év alatt újjáépítette és modernizálta, 1948 őszén – kártalanítás nélkül – államosították azt. Ezért Magyarországon egészen 1958-ig hamis recept alapján készült az Unicum, amikor is a már Amerikában élő Zwack János megnyerte a családi védjegyekért indított pert. Fia, Zwack Péter, a 70-es években Olaszországban lehelt új életet a márkába, majd a rendszerváltás után „hazahozta” az Unicumot.

Közel 20 év után adta át a cégvezetést gyermekeinek, Zwack Sándornak és Izabellának, akik 2004-ben megalkották az Unicum Nextet, 2012-ben az Unicum Szilvát, 2017-ben pedig a szuperprémium kategóriába belépő Unicum Riservát.

Tovább