Trafikbox Blog

Megszűnnek az ízesített dohánytermékek

Kiss Tamás
Kiss Tamás
2017.02.22 15:42
Megszűnnek az ízesített dohánytermékek

 

 

21/2016. (XII14.) Kormrendelet. 4/A.  § (2)  bekezdésében, valamint a  21/A.  § (5)  bekezdésében foglaltak maradéktalan érvényesülése érdekében 2017. május 20-át követően tilos az olyan szűrő, cigarettahüvely vagy más összetevő forgalmazása, amely kapszulát vagy más olyan megoldást tartalmaz, amellyel a  fogyasztó a  dohánytermékhez ízesítést adhat hozzá vagy adagolhat, függetlenül attól, hogy ezen összetevőkből és a dohány valamilyen formájából a dohányterméket a fogyasztó végső soron maga állíthatja elő.

Mentol ízesítésű cigaretta és mentol ízesítésű cigarettadohány 2020. május 20-áig forgalmazható, azzal, hogy a  mentolos ízesítést a  gyártási vagy csomagolási folyamat során kell a  dohánytermékhez (annak bármely alkotórészéhez vagy a csomagolásához) hozzáadni, és az ízesítés hozzáadása vagy adagolása részben sem függhet a fogyasztótól, így különösen nem lehet kapszulát alkalmazni a mentolos ízesítés hozzáadásához.”

Már most kezdje el tájékoztatni a vásárlóit a változásról, hogy a határidő lejárta után NE maradjon a dohányboltjában ízesített cigarettapapír, cigarettahüvely stb. 

Kezdődik a készletezés

Az eddigi tapasztalatok alapján, ezen termékek vásárlói előre bekészleteznek a kedvenc ízesített termékeikből, hogy a törvény életbelépése után se kelljen lemondaniuk a megszokott dohánytermékeikről. Készüljön fel időben a változásokra. Töltse fel a készleteit!

Megszünő termékek

  • Kapszulás hüvelyek
  • Ízesített cigarettahüvelyek
  • Ízesített cigarettapapírok
  • Ízesített cigaretta filterek
  • Ízesített lapka
  • Dohányízesítő folyadékok, adalékok

Szeretnél Trafikosként értesülni a legfrissebb hírekről, törvényi háttérről és akicókról? IRATKOZZ FEL az értesítőnkre!

 

Kövess minket a Trafikbox facebook oldalán - érdekességek, újdonságok, akciók

Like