Trafikbox Blog

Ez a legnagyobb baj a Trafikokkal

Kiss Tamás
Kiss Tamás
2019.08.30 12:34
Ez a legnagyobb baj a Trafikokkal

Sajnos a baj ugyanaz, mint 6 éve volt. Rengeteg Trafikos van, aki NEM kereskedő! Tisztelet a kivételnek, aki már régi kereskedő, vagy beletanult a szakmába, mert pénzt akar keresni. TE a kivételek közzé tartozol, mert olvasod ezt a pár sort, így látszik, hogy neked is fontos az üzleted.

Szerinted az 5000 Trafikból, hányan küzdenek napi megélhetési gondokkal? Segítek. Nagyon sokan.

Mi lehet a probléma?

A gond a folyton változó szabályozással, és a Trafiktörvény foltozgatásával van.

A legtöbb Dohánybolt a cigarettákra és a dohányokra ösztpontosítva nyitotta meg a maximum 20 mn2-es üzletét, az általa legjobbnak vélt helyen. Igen ám, de időközben bővült a termékkör, ami azoknak a Trafikoknak kedvezett, akik előrelátóan nagyobb alapterülettel gazdálkozhatnak. A szerencsésebbek Lottózót, és kisebb italdiszkontot üzemeltetnek a Dohányboltban.

Ez országos szinten néhány száz Trafikot jelent mindössze, de őket útálja mindenki. Pedig csak élnek a lehetőségeikkel. 

De milyen kilátása van a kisebb Dohányboltoknak?  

Tisztelet a kivételeknek, de a legtöbb Dohánybolt tulajdonost behatárolnak a falak. Azt hiszik, csak abból tudnak pénzt keresni ami a Trafikban van.

"Nem fér már be semmi újdonság" Az a "rohadt" vásárló meg olyanokat keres, amiről nem is hallottam még"

Mennyivel könnyebb azt mondani a vásárlónak, hogy NINCS, mint azt hogy utánanézek hogyan tudom beszerezni, és megrendelem neked.

Erre egy nagyon jó példa a rágódohányok, és az IQOS bevezetése Magyarországra. Az emberek akár több száz kilómétert utaznak a termékekért, mert a közeli Dohányboltjába nincs a termék. 

Az emberek megtalálják a Trafikboxon a rágódohány térkepet, az iSMOD hevítő készülékek térképét, hogy hol kapható és elindul. Már be se megy a sarki Trafikba, mert tudja, hogy ugyanazt a választ kapja. NINCS. Utána persze ezek a Trafikosok panaszkodnak, hogy nincs forgalom. 

Mit csinálj másképp?

NE MONDD AZT, HOGY NINCS! Ha a vásárló keresi, akkor valószínűleg kapható, csak nem biztos hogy az ODBE, vagy Alföld Tabak, vagy Róna forgalmazza. 

"VAN EGY ÓRIÁSI KÜLSŐ RAKTÁRAD, CSAK NEM HASZNÁLOD"

A Trafikbox.hu 0-24-ben itt van neked, hogy ne kelljen elküldened egy olyan vásárlót sem, aki valami különlegességet keres. Ha olyan dolgot keres a vásárlód, ami éppen nincs az üzletben, csak mutasd meg neki a Trafikbox választékát. Ha nem vagy bejelentkezve, ő nem látja az árakat, de ki tudja választani, hogy mire van szüksége. Te megrendeled, mi pedig 24 órán belül elküldjük a Trafikodba a terméket. 

"OLYAN MINTHA LENNE EGY SAJÁT WEBÁRUHÁZAD, ami termeli neked a pénzt"

Néha keresnek egy drágább vizipipát, Zippo gyújtót, ecigit, de nem akarsz pénzt fektetni bele? Ott a Trafikbox.

Nem kaptál IQOS-t, de keresik a vásárlók a hevítő készülékeket? Ott a Trafikbox.

Az NDN Zrt ellenőre hiányosságot talált nálad? Ott a Trafikbox.

Szeretnél 50%-os árréssel rágódohányt forgalmazni? Ott a Trafkbox. 

Csak rajtad múlik, mit hozol ki a Trafikodból. 

Mi már 2013 óta segítjük a Nemzeti Dohányboltok munkáját. Használd ki, hogy van egy Trafikboxod! 

MEGNÉZEM AZ ÚJDONSÁGOKAT