Krémlikőr

Kedves Partnereink!

Mivel a szeszesitalok jövedéki termékek így azok számlázása különálló számlázó rendszerből történik!

Kérünk Titeket, hogy NE FIZESSÉTEK KI A SZESZESITALOKAT ELŐRE csak a küldött számla alapján!!! 

A likőr, a legszínesebb kategória a szeszesitalok hatalmas családjában.

Gyakran szó szerint is, hiszen a likőrök lényege, hogy valamilyen alapszeszbe áztatunk (kivonatolunk) különféle gyümölcsöket, vagy gyógynövényeket, de akár magvakat, fűszereket, virágokat is – majd a tökéletes ízharmónia érdekében némi édesítést adunk hozzá. Itt a likőröknél a szín az áztatás egyenes következménye, olyan ez mintha teát vagy kávét készítenénk, csak nem vízzel, hanem alkohollal, majd az cukorral édesítenénk. Ennek a hagyományai ősrégiek, amióta ismerjük a lepárlás technikáját, tulajdonképpen azóta készítünk likőröket is.
Hazánkban a Fütyülős likőrök töltenek be meghatározó szerepet a kategória életében, hiszen a márka innovatív szemléletének köszönhetően folyamatosan új, merész és egzotikus ízekkel lepik meg a fogyasztókat.
A likőrök kategóriáján belül egyik legjellegzetesebb a gyógynövénylikőrök csoportja. Bátran kijelenthetjük, hogy ezzel kezdődött az alkohol tudatos felhasználása, amikor elődjeink rájöttek arra, hogy az alkohol kiváló oldószer és a növények hatóanyagait így lehet a legegyszerűbben orvossággá alakítani. Már csak egy problémát kellett megoldani: az így készített gyógynövényes kivonatok gyakorta túlkeserűek voltak és ezt édes növényi részekkel, de főképpen cukorral tették fogyaszthatóvá. Ezt a kesernyés ízt meg lehet idővel szokni, sőt szeretni! Napjainkra a gyógynövénylikőröket már elsősorban élvezeti értékéért isszák, a gyógyhatás már csak másodlagos…
A legismertebb gyógynövénylikőröket, többek között az Unicumot a hordós érlelés, - amely a likőrök világában nem gyakori, - teszi igazán jellegzetessé.
A likőröket leggyakrabban étkezések után fogyasztjuk, magában vagy sokszor koktélok alapanyagaként is. 

Tovább