Pálinka

Kedves Partnereink!

Mivel a szeszesitalok jövedéki termékek így azok számlázása különálló számlázó rendszerből történik!

Kérünk Titeket, hogy NE FIZESSÉTEK KI A SZESZESITALOKAT ELŐRE csak a küldött számla alapján!!! 

Hazánk nemzeti itala, (párlata) amelyre igazán büszkék lehetünk!

Ugyanis több szempontból is megállja a versenyt a nagy külföldi kategóriákkal szemben. Egyrészt a hagyományok tekintetében komoly történelmi múltunk van, hiszen az első hazai gyümölcspárlat már Károly Róbert királyunk udvarában ismert volt a XIV. században, tehát korábban, mint az első whisky, az első konyak, az első gin, az első rum vagy éppen tequila. Másrészt a lehető legnemesebb alapanyagból készül, a friss, lédús, ízletes gyümölcsből – és nem gabonából, melaszból vagy agavéból! Azért nem árt tudni, hogy a valódi pálinkát szigorú szabályozás alatt készíthetik, melynek 3 sarokpontja:
-Csak Magyarországon készülhet
-Csak hazánkban termett gyümölcsből – nincs déligyümölcs
-Csak gyümölcsből készülhet – nem lehet a cefréjében hozzáadott cukor, mint sok helyen készül, nem lehet mézet vagy alkoholt, de még aromát sem hozzáadni! Tehát a mézes pálinka szóösszetétel nem helyes, hiszen a mézzel édesített pálinkát nem hívhatjuk pálinkának, legfeljebb likőrnek.

És kérlek ne használjátok a pálinka kifejezést a párlatokra - tudjátok: nem minden párlat pálinka, viszont minden pálinka párlat! A Zwack Kecskeméti Pálinka Manufaktúra nem csak Magyarország, de Európa egyik legmodernebb üzeme, amely számos elismeréssel és díjjal is büszkélkedhet. A lepárlás során az évszázados tapasztalatok ötvöződnek a legmodernebb technológiákkal.

Tovább