Rum

Kedves Partnereink!

Mivel a szeszesitalok jövedéki termékek így azok számlázása különálló számlázó rendszerből történik!

Kérünk Titeket, hogy NE FIZESSÉTEK KI A SZESZESITALOKAT ELŐRE csak a küldött számla alapján!!! 

A rum a Karib-térség klasszikus párlata, amelyet melaszból – vagyis a nádcukor készítésekor fennmaradó melléktermékből, vagy ritkábban a cukornád kipréselt levéből erjesztenek, majd lepárolnak.

Az eligazodást segítendő fontosabb kategóriák a rumokon belül:

Fehér vagy Blanco /White: a víztiszta átlátszó változat általában érleletlen, vagy a rövid hordós érlelés után színtelenre szűrik. Főként koktélokba használják.

Arany / Gold / Oro: az arany színt a hozzáadott karamell adja, főleg koktélozáshoz alkalmazzák.

Dark / Black: ez a testes, karakteres rum a még több karamelltől kapja a színét, ezt is egzotikus koktélokban használják leginkább.

Spiced, vagyis fűszeres rum: ahogy a nevéből sejthetjük, egzotikus fűszerekkel ízesített arany változat, tökéletes longdrink alap.

Aged rum: vagyis az érlelt kategória, amelyet hosszú ideig hordóban érlelnek és ezáltal kifinomult elegáns ízeket ad a sötét színhez. Ezeket a rumokat pontosan úgy fogyasztják, mint a luxus whiskyket vagy cognacokat.

Tovább