Trafikbox Blog

Megváltozott Kötelező Fogyasztóvédelmi kiírások a Trafikokban

2018.02.05 14:44

Jelenleg szinte minden Trafikban hibásan szerepelnek ezek a kötelező fogyasztóvédelmi plakátok, és kiírások.  Előzd meg a büntetést!

Megváltoztak a kötelező Fogyasztóvédelmi kiírások a Trafikokban!

A nemdohányzók, és a fogyasztók védelmében 2 különböző KÖTELEZŐ plakátnak kell kint lennie minden dohányboltban. Sajnos szinte mindenhol hibásak ezek a plakátok, amiért Fogyasztóvédelmi bírság szabható ki.

HIBÁK:

 1. A "Dohányzás halált okoz" plakáton már nem 0640-es telefonszámnak kell szerepelnie. A telefonszám 0680-ra módosult. Ez a plakát KÖTELEZŐ!

  Az egészségvédelmi bírság alkalmazásának részletes szabályairól szóló 39/2013. (II. 14.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) tartalmaz részletes előírásokat. A Korm. rendelet alapján az általános figyelmeztetést („A dohányzás halált okoz- szokjon le most!”) a dohányterméket árusító üzlethelyiségben, illetve a mozgó árusító hely kiszolgáló terében is el kell helyezni. Az általános figyelmeztetés szövegét ki kell egészíteni továbbá a „Segítség a leszokáshoz 06 800 200 493, www.leteszemacigit.hu” felirattal úgy, hogy a kibővített figyelmeztetés legkisebb felülete 420 x 594 mm legyen. Az általános figyelmeztetést és a tájékoztatást fehér alapon, fekete színű, félkövér, Helvetica bold betűtípussal kell nyomtatni.

 2. Megyei Békéltető testületek elérhetőségei.

  A fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/A. § alapján a vállalkozás köteles a fogyasztót tájékoztatni a fogyasztó lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes békéltető testületekhez való fordulás lehetőségére, valamint tartalmaznia kell a békéltető testület székhelyét, telefonos elérhetőségét, internetes elérhetőségét és levelezési címét. A békéltető testületekről történő tájékoztatási kötelezettséget világosan, érthetően és könnyen elérhető módon kell teljesíteni jól látható és olvasható módon. Szükséges tehát a 20 megyei (fővárosi) kereskedelmi és iparkamarák mellett működő békéltető testület előzőek szerinti elérhetőségeinek feltüntetése. Ez a plakát KÖTELEZŐ!

 3. A Közreműködő, felügyeleti szervek plakáton nem a Fogyasztóvédelmi főfelügyelőségnek, és az ANTSZ-nek kell szerepelnie, mert más szervek vették át ezek hatásköreit. A plakát kötelező mérete A/1. Az új plakáton minden közreműködő szerv elérhetőségét aktualizáltuk. Ennek a plakátnak a kihelyezése AJÁNLOTT.

  Továbbá tájékoztatni kell a vásárlót a vállalkozás

  a székhelyéről

  a panaszügyintézés helyéről (ha az nem egyezik meg a forgalmazás, illetve értékesítés helyével)

  a panaszkezelésnek az adott tevékenység, kereskedelmi forma vagy módszer sajátosságaihoz igazodó módjáról

  a panaszok közlése érdekében a vállalkozás levelezési címéről és – ha a panaszokat ilyen módon is fogadja – elektronikus levelezési címéről, illetve internetes címéről, telefonszámáról.

A Nemzeti Dohányboltok kötelező arculati elemeit is forgalmazó Trafikbox.hu Dohányboltellátó nagykereskedés a hatóságok, és a Nemzeti Dohány Zrt állásfoglalásai alapján elkészítette az új Fogyasztóvédelmi plakátokat.

Előzd meg a büntetést!

A 3 plakátból álló csomagot most akár INGYEN megkaphatod.

 

Megosztás a Facebookon

Webáruház készítés